|
نظرات شما عزیزان:
پیشواى نهم در سن 7 سالگى به امامت رسید و هفده سال رهبرى شیعیان را به عهده داشت. دوران امامت آن حضرت با دو نفر از خلفاى ستم پیشه عباسى مأمون و معتصم مقارن بود.
نظرات شما عزیزان:
گنجينه معارف 6 جلدي همراه با پک:
مجموعهاي است نفيس مشتمل بر مقدسترين متون مسلمانها که در شش جلد گردآوري شده است. سخن دوستش، کلام خداوند است بر اساس خط نيريزي به ترجمه سيد محمد رضا صفوي. کلام اميرش را علي شيرواني به فارسي برگردانده است. صحيفه علي بن حسين عليهما السلام را مجلد به زمزمههاي عارفانه در بر دارد. مفاتيح الجنان شيخ عباس قمي رحمه الله را به قلم حسين انصاريان فارسيشده دارد. همچنين ديوان حافظ، به تصحيح محمد قدسي شيرازي در اين مجموعه آمده است و پايانبخش مجموعه گنجينه، منتخبي است از رساله عمليه ده تن از مراجع که در قالب پرسشها و پاسخها با نام رساله دانشجويي به چاپ رسيده است.
نشر معارف اين مجموعه را در بستهاي خاص با رنگهاي متنوع و جلدهاي چرمي به طبع رسانده است. اما همه اينها براي طالبانش به چشم نميآيد مگر اين ويژگي که ميتوان هر کدام از کتابهاي مجموعه گنجينه را به همراهي در کنار و بر سينه داشت به تناسب حال طالب و به خاطر قطع مناسب کتاب..
اِنّی تارکٌ فیکُم الّثَقَلَین کتاب الله و عِترَتی با سلام این وبگاه به منظور نشر و اشاعه فرهنگ و معارف قرآنی و سیره اهل بیت علیهم السّلام طراحی شده است . بدیهی است نظرات آگاهانه و مشفقانه شما خوانندگان محترم راهگشای ما خواهد بود.
تماس با ما : darolhuda@mailfa.org / darolhuda@chmail.ir
ویژه شرکت در جشنواره علمی ادبی و هنری دانشگاه فرهنگیان
خبرنامه وب سایت:
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 27
بازدید ماه : 5
بازدید کل : 9517
تعداد مطالب : 108
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1
حضرت جواد در داشتن تمام صفات زیباى اخلاقى و انسانى سرآمد خوبان روزگار بود. پارسایى، علم و دانش و بخشندگىاش موجب شده بود با القاب جواد، تقى، مرتضى و منتجب شناخته شود. اما در این میان لقب "ابن الرضا" به خاطر شکوه و جلال امام رضا (ع) در میان مردم شهرت بیشترى داشت .
امام جواد در سال 203 هجری قمری پس از شهادت پدرش امام رضا به امامت رسید. دوران هفده ساله امامت او با حکومت مأمون و معتصم، خلفای عباسی، همزمان بود. هنگامی که امام رضا به دعوت مأمون از مدینه به توس رفت امام جواد (ع) که کودک بود، مانند دیگر افراد خانواده حضرت رضا در مدینه ماند و در سال 202 هجری قمری برای دیدار پدر به مرو رفت و سپس به مدینه بازگشت .
پس از شهادت امام رضا مأمون به بغداد رفت . او که از کمالات علمی و معنوی امام جواد آگاه بود ایشان را از مدینه به بغداد دعوت کرد. اما دولتمردان حکومت عباسی و اطرافیان مأمون از این اقدام ناخشنود بودند، به ویژه آنکه مأمون تصمیم داشت دختر خود، ام الفضل را به همسری امام جواد (ع) در آورد. مأمون برای آنکه آنها را از مقام علمی و فضل آن حضرت آگاه کند، در بغداد مجلس بحثی میان او و دانشمندان بزرگ آن روزگار ترتیب داد. در این مجلس، امام به پرسشهای علما پاسخ گفت و میزان دانش و هوش وی بر آنان آشکار شد. پس از آن مأمون دختر خود را به همسری امام درآورد.
حضرت جواد بر این باور بود که آیات الهى باید در جامعه فراگیر شوند و تمام مسلمانان در گفتار و رفتار و استدلال روزمره خود از قرآن و معارف بلند آن بهره گیرند، به همین جهت سعى مى کرد در گفتگوها و معاشرت و برخورد با مردم از آیات قرآن استفاده کند.
امام جواد به عنوان پاسدار حریم وحى از تفسیرهاى نابجا و غیر عقلانى آیات قرآن جلوگیرى کرده و علما و دانشمندان را به سوى فهم صحیح آیات راهنمایى مىکرد .
یکى از خطراتى که همیشه بزرگان و رهبران یک مذهب یا کشور را تهدید مىکند، وجود اطرافیان ناصالح است که به خاطر اغراض انحرافى، مادى یا اعتقادى پیرامون بزرگان را گرفته، بین آنان و مردم فاصله ایجاد و راه هاى ارتباطى آنان را با مردم قطع مىکنند. اگر بزرگان مواظب اینگونه افراد نباشند، چه بسا زیانهاى جبران ناپذیرى به بار خواهد آمد .
در زمان امام جواد(ع) نیز این گونه افراد با سوء استفاده از کمى سن امام، به خیال خود فکر مىکردند مىتوانند بر امور امام مسلط شوند و هر طور که خواستند، عمل کنند. امام این خطر را احساس و بى هیچ اغماضى آنان را طرد کرد. ابوالعمر، جعفر بن واقد و هاشم بن ابىهاشم در شمار این افراد جاى داشتند. امام درباره آنان فرمود: خداوند آنان را لعنت کند زیرا به اسم ما از مردم اخاذى مىکنند و ما را وسیله دنیاى خود قرار دادها ند.
امام را همه مسلمانان، عالمی بزرگ می دانستند. ایشان انسانی بردبار، نیکو سخن، عابد و بسیار باهوش بود. حدیثهای بسیاری از آن امام، در کتابهای حدیث، از جمله عیون اخبار الرضا، تحف العقول، مناقب و بحارالانوار نقل شده است.
حضرت جواد مانند جده اش فاطمه زهرا(س) زندگی کوتاه و عمری سراسر رنج داشت . امام نهم در آخر ماه ذیقعده سال 220 هجری به شهادت رسید . مزار مطهر وی در کاظمین است .